Samlelån

Hører du til den store gruppe af mennesker, der har optaget mere end et lån i årenes løb, og disse er spredt ud hos flere forskellige danske låneudbydere? Søger du samtidig efter en måde, hvorpå du kan samle alle dine mange lån på, så du får lettere ved at følge med afbetalingen, kan vi her hos lånpenge.com være dig behjælpelig. Vi kan nemlig give dig masser af relevant information og viden om de mange samlelån på det danske lånemarked, så du hurtigt kan gennemskue, hvad der er af fordele samt ulemper ved at samle dine lån. Her hos lånpenge.com er vi nemlig af den overbevisning, at det ikke nødvendigvis behøver at være besværligt og problematisk at blive fri af gæld, og vi ønsker derfor at hjælpe dig med at genvinde det fulde overblik over din privatøkonomi.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån, hvor du har mulighed for at bruge dette nye lån til at indfri al den gæld, som har hobet sig op i årenes løb, og som du desuden ikke har overblik over længere. Der vil således kun være én trækning på din bankkonto om måneden i stedet for flere trækninger, og det giver dig således langt større overblik over din privatøkonomi.

Når du skal sammenlægge dine lån betyder det, at du får et lån, der kan dække over alle dine andre lån – altså at du får alle dine lån samlet til ét stort lån, og at du således også får samlet al din gæld samme sted – dette kan være med til at give dig mere ro ift. din privatøkonomi. Det vil koste i renter og gebyrer, når du søger om at få dine lån sammenlagt, og hvor højt dette beløb ender med at blive afhænger helt og holdent af, hvordan dine låneaftaler ser ud. Det kan eksempelvis være, at du vælger at afvikle dit lån før tid, og i så fald er der nogle banker, der tager et ekstra gebyr. Såfremt bankerne ikke tager et gebyr, kan det forekomme, at du kun behøver at skulle betale for de gebyrer, som din låneudbyder af det pågældende samlelån kræver af dig. Men herudover vil der naturligvis også forekomme nye rentesatser til dit nye samlelån, og dette vil blive pålagt lånet gennem hele den konkrete låneperiode.

Fordele ved at samle dine lån

Der er rigtig mange fordele ved et samlelån, og vi vil derfor nævne nogle af dem her. Den helt store fordel ved samlelån er, at du meget hurtigt kan skabe et overblik over din privatøkonomi, og herudover er det også meget lettere at skulle klare afbetalingen af lånet, i og med at du kun skal betale tilbage på ét eneste lån fremfor flere. En tredje fordel ved samlelån er desuden, at du som regel sparer masser af penge ved at få alle dine lån samlet til et enkelt lån, i og med at du betaler gebyrer og renter flere steder, når du har optaget flere lån. Ydermere kan du højst sandsynligt få tilbudt lavere renter til dit lån, da lånebeløbet ofte vil være en smule højere, når du lægger dine lån sammen, og dette kan naturligvis gøre lånet billigere. Endelig er en sidste fordel ved samlelån, at du har mulighed for at tilpasse afviklingen af lånet efter lige netop dine behov og ønsker. Du vil eksempelvis kunne aftale en tilbagebetalingstid med den pågældende låneudbyder, som passer til dig, hvis dine udgifter overstiger din indkomst, og du dermed har svært ved at følge med regningerne. Det vil altså sige, at du kan være medbestemmende ift., hvor meget du ønsker at betale tilbage på lånet på månedsbasis, og du vil dermed ikke være nødsaget til at optage endnu et lån, når en uforudset udgift forekommer.

Med et samlelån får du mulighed for at se enden på din gældsituation, og du vil dermed bedre kunne planlægge dine fremtidige muligheder. Du kan eksempelvis vælge at låne 100.000 kr og indfri al din gæld og betale dette nye lån over en periode, som passer til dig. Du vil her desuden med garanti opleve, at den nye udbyder har en lavere rente, og at du ydermere kommer til at have et afdrag hver måned, som vil tynge mindre på din privatøkonomi end de mange små afdrag, du havde før. Man ser som regel, at låntagere kommer til at spare flere hundrede kroner ved at samle deres lån sammenlignet med at have mange lån, og du får dermed skabt mere luft i dit budget – og disse ekstra penge kan du jo så vælge at sætte ind på en opsparingskonto til hårdere tider. Med denne omlægning vil du derfor med garanti få langt mere styr på dine ting, få langt færre bekymringer samt mere overskud i hverdagen. Det kan eventuelt blive starten på et helt nyt liv for dig, hvor du rent faktisk har mulighed for at få nogle af dine drømme indfriet.

Samlelån trods RKI

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være utroligt svært at finde en mulighed for at sammenlægge dine lån, såfremt du er blevet registreret som værende dårlig betaler i Danmark i RKI-registret. Det gør sig nemlig gældende, at størstedelen af danske låneudbydere ikke ønsker at låne penge til personer, som er registreret her, og du vil derfor formentlig skulle lede længe, hvis du ønsker at optage lån på trods af RKI. Det er et krav hos rigtig mange udbydere, at du ikke er registreret som dårlig betaler, og du vil derfor ikke blive godkendt som låntager, når du ansøger, hvorfor du i stedet bør fokusere på at blive slettet fra dette register, såfremt du ønsker at få dine lån samlet. Der er i forbindelse med dette to forskellige muligheder, du kan vælge imellem, hvis du gerne vil slettes fra RKI. Den første valgmulighed er, at du kan vælge at vente i 5 år, for her vil du nemlig helt automatisk blive slettet fra listen. Den anden mulighed er, at du tilbagebetaler regningen hos den virksomhed, der har registreret dig som dårlig betaler.